Creïlles en fetge primer bollir una miqueta les creïlles i les punxem en el tenedor. El fetge (de porc) tira-lo en l'oli gelat i sense sal. Es pot posar llorer i pebre negre.
Taronjetes Carn picà (ternera/magre porc)+ fetgets, cansalà i blanquets (demanar que t'ho posen en la picà) julivert, pinyons, ous (tot), canyella, llima ratllà, pa ratllat, pa a remulla (1/2 kg = 2 barres)
Bollit de bacallar Un ratet bollint aigua+ceba 4 troços+1 tomaka i 1 nyora Fer un morter en all+julivert+la nyora i la tomaka. Posar oli i escaldar-lo primer posant aigua al morter i despres tot al perol. També podem posar col
Fideua Pasta Rio en foraet Bollir els mejillons i reservar l'aigua. Com si ferem paella: nyora+tomaka, sepia gran, tonyina i gambosinets. Sofregim els fideus però els mejllons no. Aprofitar el caldo que haviem reservat.
PEBRERETA Fregir uns allets junt amb el que vullguem fer la pebrereta (carn, sangatxo). Quan duga una estoneta afegir la pebrera y la carabassa. Més tard posarem la tomaqueta. Sal al gust.
Guisat de rajà nyora, 1 tomaka, creïiles, ametlles, pa, col, rajà, gambosins? rap? Salar el peix - sofregir la nyora i la tomaca - fregir una miketa les creïlles, el pa i unes ametlletes - sofregir el gambosí una miketa i unes voltetes a la col. Quan està tot posar les creïlles i la picà, remenar i posar l'aigua. Quan bull, posar el peix (15-20 min)- les gambes posar-les 10 min només.
Bollit de bacallar: El bacallar ha d'estar a remulla 1 dia o 2. Bollir 1 ceba en 4 troços, 1 tomaka, 1 nyora i creïlles. Desfer la nyora i la tomaka al morter, posar oli, escaldar-lo i abocar-ho al foc. Quan està la creïlla es posa el bacallar. Provar de sal al ratet.
8 comentaris:
Creïlles en fetge
primer bollir una miqueta les creïlles i les punxem en el tenedor.
El fetge (de porc) tira-lo en l'oli gelat i sense sal.
Es pot posar llorer i pebre negre.
Taronjetes
Carn picà (ternera/magre porc)+ fetgets, cansalà i blanquets (demanar que t'ho posen en la picà)
julivert, pinyons, ous (tot), canyella, llima ratllà, pa ratllat, pa a remulla (1/2 kg = 2 barres)
Bollit de bacallar
Un ratet bollint aigua+ceba 4 troços+1 tomaka i 1 nyora
Fer un morter en all+julivert+la nyora i la tomaka. Posar oli i escaldar-lo primer posant aigua al morter i despres tot al perol.
També podem posar col
Fideua
Pasta Rio en foraet
Bollir els mejillons i reservar l'aigua.
Com si ferem paella: nyora+tomaka, sepia gran, tonyina i gambosinets.
Sofregim els fideus però els mejllons no.
Aprofitar el caldo que haviem reservat.
PEBRERETA
Fregir uns allets junt amb el que vullguem fer la pebrereta (carn, sangatxo).
Quan duga una estoneta afegir la pebrera y la carabassa.
Més tard posarem la tomaqueta.
Sal al gust.
EMPANAETES MARIANA COOPE
1k. farina
2 gots de llet
1 got d'oli blanc
1 ou sencer
una mica de sal
es mescla tot i s'amassa fins que la pasta comence a desfer-se (anar posant-se oli en les mans per a amassar)
Per al fregitó: sobregir la ceba i la tomaca a poc foc (millor fer la ceba a trocets xicotets) quan estiga ben fet afegir tonyneta i si vols ou dur.
reomplir la massa amb el fregitó. fer la forma de la empanaeta i tancar-la amb un tenedor (els cantonets)
pintar la massa amb l'oli del fregitó.
posar al forn amb una bandeja amb oli
anar mirant fins que les empanaetes estiguen torraetes
Guisat de rajà
nyora, 1 tomaka, creïiles, ametlles, pa, col, rajà, gambosins? rap?
Salar el peix - sofregir la nyora i la tomaca - fregir una miketa les creïlles, el pa i unes ametlletes - sofregir el gambosí una miketa i unes voltetes a la col. Quan està tot posar les creïlles i la picà, remenar i posar l'aigua. Quan bull, posar el peix (15-20 min)- les gambes posar-les 10 min només.
Bollit de bacallar:
El bacallar ha d'estar a remulla 1 dia o 2.
Bollir 1 ceba en 4 troços, 1 tomaka, 1 nyora i creïlles.
Desfer la nyora i la tomaka al morter, posar oli, escaldar-lo i abocar-ho al foc.
Quan està la creïlla es posa el bacallar.
Provar de sal al ratet.
Publica un comentari a l'entrada